Tia Selection Tool ile Hareket Kontrol Uygulaması | Vidalı Mil
Şirketler E-maillerini Neden Cloud Ortamına Taşımalı? E-Posta İletişiminde Dijital Dönüşüm İçin Bilinmesi Gereken Önemli 5 Nokta
Hybrid Cloud Nedir? Nasıl Çalışır? İşletmeler Neden Hybrid Cloud Kullanmalıdır?
Siemens SIDOOR Yenilikçi Kapı Kontrol Sistemleri
TIA Selection Tool ile Hareket Kontrol Uygulaması I Rulo Konveyor
Günümüz Takım Tezgahı Üreticileri için Her Adımda Dijitalleşme
Çeşitliliği Yüksek, Hacmi Düşük (HMLV) Paketleme Ve Paletleme Süreçlerinde Karşılaşılan Beş Zorluk
Takım Tezgâhı Kullanıcıları için Dijital İkiz: Run MyVirtual Machine
Kalıp Tasarım Mühendisliğinde Endüstri 4.0’ın Uygulanması
Kriptogrofide Hash Fonksiyonları | 1. Bölüm
Siemens'in Tia Selection Tool yazılımı mekanik sistem ihtiyaçlarını karşılayabilecek en verimli elektrik motorunu ve sürücüyü seçebilmemize olanak tanır. İstenilen işi yapmak için yazılıma girilen bilgiler doğrultusunda mekanik sisteme en uygun motor, sürücü, kablo, redüktör seçebilmenize yardımcı olur. Bu çalışmada Vidalı mil bulunan bir mekanik sistemi incelenmiştir.
Bulut tabanlı e-mail, şirketin kendi sunucuları yerine bulutta barındırılan e-posta hizmetlerini ifade eder. Bu, e-posta’lara internet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan erişebileceği anlamına gelir. Bulut tabanlı e-posta servis sağlayıcılar tarafından sağlanan hizmet, güvenilirlik ve erişilebilirliğin yanı sıra gelişmiş güvenlik gibi birçok avantaj sunar.
Veri kullanımının katlanarak artmasıyla birlikte, işletmelerin tüm hayati bilgilerini, programlarını ve sistemlerini kurum içi bilgisayar sunucularında çalışır durumda tutmaları giderek daha zor hale geldi. Bu noktada bulut tabanlı hizmetler, iş performansını düzene sokmak ve gelişmeyi ve büyümeyi desteklemek için özel olarak tasarlanmış, ölçeklenebilir ve güvenilir bir BT altyapısı sunar.
Hem endüstride hem de akıllı alt yapı projelerin de sürdürülebilir performansa sahip, verimli, hassasiyeti yüksek, güvenli ekipmanların kullanımı her geçen gün daha da önemli hale gelmektedir. Siemens SIDOOR, ulaşım, asansör ve endüstriyel uygulamalarda çeşitli uygulama seçenekleri ve avantajları sunan otomatik kapı kontrol sistemidir. Daha hızlı hızlanma, yumuşak frenleme ve eşit kapı hızı tutarlılığı elde etmek için akıllı mekanik tasarım ve yenilikçi sensör geri bildirimi vb özelliklerin detayları içeriğin devamında
Enerji tasarrufu , dijitalleşme ve diagnostic konusunda daha gelişmiş kontrol imkanı vermesi ile VSD kullanımı oldukça artmıştır ve günümüzde dijital tool’lar hayatımızı her alanda kolaylaştırmaktadır. Siemens'in TIA Selection Tool yazılımı istenilen sisteme en iyi uyum sağlayabilecek elektrik motorunu ve sürücüyü seçebilmemize olanak tanır. İstenilen hız, istenilen ağırlığı taşımak için sisteme girilen bilgiler doğrultusunda sisteminize en uygun motor sürücü çiftini seçebilmenize yardımcı olur. Bu içerikte, TIA Selection Tool yardımıyla uygulamanıza uygun motor, sürücü, redüktör seçimi yapabilmek için yapılan uygulamayı inceleyebilirsiniz.
Titreşim, müzik aletlerinde olduğu gibi zaman zaman karşımıza istenen bir hareket olarak çıkar. Mekanik sistemin dışarıdan bir etkiye maruz kaldığında istenmeyen salınımların ortadan kaldırılması ise makine üretici firmalar tarafından çözülmesi gereken zorluklardan birisidir. Siemens'in TIA portal platformunda Low Frequency Vibration Suppresed Positioning fonksiyon bloğu OEM'lere devreye alma zamanını kısaltarak yardımcı oluyor. Detaylar içeriğin devamında
Bu makalede CNC takım tezgahıyla geleceğin dijital fabrikalarını teşvik edecek yeni bir teknolojik yaklaşımın pozitif etkileri incelenecektir.
Yeni ürün, müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak çeşitlilik oranında, rafa hazır bir pakette fabrikadan çıktı. Ama paketleme başka bir taşeron şirket tarafından yapıldı. Taşeron aracılığıyla paketleme, tüm Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarlarında rastlanabilen bir işlem ancak kişisel bakım veya şekerleme gibi daha yüksek fiyatlı ürün segmentleri bu işlemin başlıca örnekleri olarak gösterilebilir. Tüketicinin daha fazla çeşitlilik için olan talebini karşılamak üzere hızla büyüyen bir faaliyettir.
Bir takım tezgâhı ne zaman en yüksek verimdedir? Cevap: Parça işlerken. Bu nedenle, tezgâhın talaş kaldırmasını engelleyen tüm faaliyetlerin, mümkünse CNC üretim planlamasına taşınması gerekiyor. Ancak bunun için, çalışma ortamının yani tezgâhın ve CNC uygulamasının olabildiğince yakın simule edilmesine ihtiyaç var. İşleme simülasyonu, çalışma süresi ölçümü ve takımlandırma süresi tahminleri sayesinde doğru maliyet analizi veya fiyat teklifi hazırlamayı mümkün kılıyor.
Akıllı evleri hepimiz duymuşuzdur. Hatta birçok lüks ev artık akıllı ev statüsüne girmektedir. Peki ya akıllı fabrikalar? Detlef Zühlke ismindeki profesörün bir gün tren yolculuğu yaparken akıllı evleri düşünüp aklına akıllı fabrikaların gelmesiyle akıllı fabrika macerası başlamış oldu. Bu yazımızda akıllı fabrika yani “Smart Factroy” kavramını inceleyeceğiz.
Endüstri 4.0 devrimiyle beraber birçok kalıp yıkıldı ve yıkılmaya devam ediyor. Aslında 2005 yılında ürün olarak piyasaya sürülen Programlanabilir Otomasyon Kontrol Cihazı PAC, kendini gösterme fırsatını Endüstri 4.0 devrimiyle yakaladı. Bu yazımızda, PAC’ı ve Endüstri 4.0 ile ortaya çıkan geleceğini inceledik.
Artırılmış gerçeklik, gerçek dünyadaki fiziksel ortamı, bilgisayar aracılığıyla oluşturulan duyusal girdilerle canlı, dinamik ve gerçek zamanlı olarak hissedip yaşamamızı sağlayan ve ileride hayatımızın büyük bir bölümünde yer alacağını düşündüğümüz heyecan verici bir kavramdır. Bu yazımızda artırılmış gerçekliği ve artırılmış gerçekliğin kullanım alanlarını inceleyeceğiz.
Günümüzde akıllı sistemler evlerimizden toplu taşımalara kadar birçok alanda yaygın şekilde kullanılıyor. Akıllı sistemler genelde insan hayatını kolaylaştırmak için geliştirilmekte. Fakat bunun yanında akıllı sistemler güvenlik alanında da oldukça yaygın şekilde kullanılmakta. ABD merkezli bir şirket olan DAQRI firması Intel tabanlı olarak, akıllı sistemler alanında geliştirdiği akıllı baretle piyasada isminden sıkça söz ettirmekte. Endüstri alanına hitap eden bu akıllı baret yıl içinde gerçekleştirilen 2016 CES (Tüketici Teknolojisi Derneği) fuarında tanıtıldı.
Maserati Ghibli, gerçek ve dijital dünyanın bileşenleri arasındaki etkileşimi, dijitalizasyonun üretimde interaktif bir deneyime nasıl dönüştüğünü gösteren baş döndürücü bir araçtır. Sanal ve gerçek dünyanın etkileşiminin somut bir örneği olan Maserati Ghibli, İtalyanların spor araba tutkusunu sofistike bir dizayn ve son teknoloji planlama, geliştirme ve üretim yöntemleriyle birleştirmiştir. Bu yazımızda Siemens teknolojileriyle donatılan muhteşem aracı üretimden planlanmasına, mühendisliğinden tasarımına kadar “Üretimde Dijitalleşme” başlığı kapsamında inceleyeceğiz.
Haber ve duyuruları takip etmek için lütfen mail adresinizi bırakın