Günümüzde “Katmanlı Üretim” olarak da sıkça adı geçen 3D yazıcı teknolojilerinin ortaya çıktığı 90’lı yılların sonunda, bugün hala en çok tercih edilen dijital imalat çözümlerinden biri olan FDM teknolojisini yaratan Stratasys sektörün ilklerine imza atmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl %30’a yakın büyüme ile 5.165 milyar dolarlık hacme ulaşan bu sektörün önemli bir payını elinde bulunduran Stratasys, yeni modeli J750 ile üretimde yeni bir dönemi başlatmış oldu.
Sahip oldukları ileri teknolojiler sayesinde profesyonel 3D yazıcılar kavramsal model, fonksiyonel prototip, üretime yardımcı aparat ve hatta son kullanım ürünü tasarım ve üretiminde giderek daha fazla yer alıyorlar. Hızlı prototiplemede zaman ve maliyet avantajları ile 3D yazıcılar, görsellik ve işlevsellik testlerine ihtiyaç duyan tasarımcı ve mühendislerin sağ kolu olmayı başarmış durumdalar.
Hobi amaçlı 3D baskı sistemlerinden malzeme özellikleri, ölçüsel hassasiyet ve tekrarlanabilirlik gibi pek çok konuda ayrışarak daha çok endüstriyel hedeflere hizmet eden profesyonel 3D yazıcılar sanayideki talepleri karşılamak adına sürekli kendini yenilemekte. Tek malzeme ile, sınırlı renk ve ölçülerde üretim yapabilen bu cihazlar şimdilerde her türlü imalat için kendi başına yeter hale gelmek üzere.
Stratasys imzalı Polyjet teknolojisine sahip J750, bugüne kadar 3D yazıcılarla ilgili sahip olduğumuz tüm fikirleri değiştiriyor. Artık ortaya çıkan bir fikrin gerçeğe dönüşmesi için profesyonel bir 3D yazıcı tek başına neredeyse yeterli olacak.
Sayısız Malzeme Seçeneği ile Montajsız Üretim
Tasarlanan ürünlerin nihai ihtiyaca göre esnek, şeffaf, ısı veya suya dayanıklı, yanmaz ve hatta bio-uyumlu olması gerekebiliyor. Öyle ki bazen tek bir parçada bu özelliklerin birden çoğuna da ihtiyaç duyulabiliyor. İşte Stratasys J750’nin kendini ispatladığı ilk konulardan biri de bu. Aynı anda 6 farklı malzemeyi istenen özellikleri sağlayacak farklı oranlarda kombine ederek tek bir parçayı ve montaja ihtiyaç duymadan üretebilirsiniz.
360.000’den Fazla Renk ile Gerçekçi Prototipler
Stratasys J750’nin ton, doku ve renk geçişleri ile 360.000’in üzerine çıkan renk seçeneği sayesinde tasarımların hayal edildiği haliyle gerçeğe dönmesi çok kolay. Bu özelliği ile J750, özellikle son kullanım ürünlerinin imalatında sıkça ihtiyaç duyulan ardıl işlem ihtiyacını da neredeyse tamamen ortadan kaldırıyor.
Hücre Genişliğinde Katman Kalınlığı ile Pürüzsüz Yüzey Kalitesi
Bir deri hücresinin yaklaşık yarı genişliğindeki (0.014 mm) katman kalınlığı sayesinde mükemmel yüzey kalitesi ve en ince ayrıntılara sahip parçaları üreten J750 ile üretilen bir parça sadece fonksiyonellik değil estetik ve gerçekçilik açısından da beklentileri karşılayacak yeterlilikte.
Kaynak: INFOTRON
Web sitesi: www.infotron.com.tr